Sultanove sarme/rolnice se prave jednostavno, i to od kokosa i belog fila u originalnom receptu. A kako je sada sezona jagoda mi vam predlažemo da dodate i ovaj fantasičan fil koji će poznati kolač učiniti još ukusnijim. Ovaj kolač bez pečenja je idealan kada su napolju vrućine, ali i kada imate neku proslavu.
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 100 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 g kokosa
- Za fil:
- 200 g jagoda
- 150 g šećera u prahu
- 10 g želatina
- 50 ml vode
Priprema:
Pleh od rerne pospite kokosom. U mleko sipajte brašno i šećer (80 g) i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte puter sobne temeprature i vanilu, pa promešajte dok se sve ne sjedini. Dobijenu smesu sipajte preko kokosa i pažljivo poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Želatin rastvorite u vodi, pa ostavite da nabubri. Za to vreme jagode izblendirajte sa šećerom u prahu. Želatin otopite na pari, pa dodajte u smesu sa jagodama. Lepo promešajte. Sipajte preko fila i lepo razmažite. Ponovo stavite u frižider na sat vremena. Isecite na trake i urolajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem