Domaći sladoled nije teško napraviti, a ako volite kafu i karamelu, obavezno probajte ovaj recept.

Kada dođe lepo vreme i visoke temperature svi se najviše raduju sladoledu. Ova ledena poslastica je super osveženje, a domaći je neuporedivo bolji od kupovnog. Ako volite kafu, karamelu i sladoled onda obavezno isprobajte ovaj recept. Savršena kombinacija sastojaka i brza priprema su pun pogodak.
- Sastojci:
- 4 kašike instant kafe
- 20 ml mleka
- 100 g kondenzovanog mleka
- 400 ml slatke pavlake
- karamel sos
- mrvice čokolade
Priprema:
Pomešajte kafu i toplo mleko, pa mešajte dok se kafa ne istopi. Dodajte kondenzovano mleko i promešajte. Zatim umutite slatku pavlaku i onda dodajte smesu sa kafom, pa mutite još par minuta, samo da se sastojci lepo sjedine. Sipajte smesu u kalup i poravnajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču nekih 2 sata. Zatim izvadite iz kalupa i ukrasite karamelom, kao i mrvicama čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.