Štedljive domaćice za danas su pripremile fantastičan recept za koji vam je potrebno svega 3 sastojka.Deserti iz čaše vrlo su praktični, poput onog sa čokoladom. Za ovu poslasticu za štedljive domačice potrebni su vam mleko, šećer i jaja, preostala 2 sastojka su opciona. Poput pudinga penasto!
Sastojci:
- 2 šolje mleka
- 70 g šećera
- 2 jajeta
- Još:
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta (opciono)
- malo seckanih lešnika (opciono)
Recept za desert iz čaše za štedljive domaćice:
U šerpu sipajte mleko, pa stavite na ringlu da provri na srednjoj temperaturi. Šećer stavite u drugu šerpu i karamelizujte ga na srednjoj vatri, ali bez mešanja. Držeći rukom, rotirajte šerpu kako bi se sva količina šećera karamelizovala. Dodajte postepeno provrelo mleko i mešajte sve dok se smesa za desert iz čaše ne zgusne. Umutite dva jaja sa ekstraktom vanile, pa postepeno dodajte u jaja karamelizovan šećer i mleko. mešajući žicom čitavo vreme. Procedite, a potom desert izlijte u 3 veće čaše i pokrijte prozirnom folijom. Isecite prozirnu foliju, pa zatvorite ivice u potpunosti njome. Prebacite čaše u veću šerpu, nalijte vodu okolo, poklopite šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi 15 minuta. Nakon toga, uklonite foliju, pa pospite seckane lešnike i služite po desertu. Preporučujemo još jedan recept za štedljive domaćice - kolačiće sa suvim grožđem.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus