Štedljive domaćice za danas su pripremile fantastičan recept za koji vam je potrebno svega 3 sastojka.Deserti iz čaše vrlo su praktični, poput onog sa čokoladom. Za ovu poslasticu za štedljive domačice potrebni su vam mleko, šećer i jaja, preostala 2 sastojka su opciona. Poput pudinga penasto!
Sastojci:
- 2 šolje mleka
- 70 g šećera
- 2 jajeta
- Još:
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta (opciono)
- malo seckanih lešnika (opciono)
Recept za desert iz čaše za štedljive domaćice:
U šerpu sipajte mleko, pa stavite na ringlu da provri na srednjoj temperaturi. Šećer stavite u drugu šerpu i karamelizujte ga na srednjoj vatri, ali bez mešanja. Držeći rukom, rotirajte šerpu kako bi se sva količina šećera karamelizovala. Dodajte postepeno provrelo mleko i mešajte sve dok se smesa za desert iz čaše ne zgusne. Umutite dva jaja sa ekstraktom vanile, pa postepeno dodajte u jaja karamelizovan šećer i mleko. mešajući žicom čitavo vreme. Procedite, a potom desert izlijte u 3 veće čaše i pokrijte prozirnom folijom. Isecite prozirnu foliju, pa zatvorite ivice u potpunosti njome. Prebacite čaše u veću šerpu, nalijte vodu okolo, poklopite šerpu i kuvajte na srednjoj temperaturi 15 minuta. Nakon toga, uklonite foliju, pa pospite seckane lešnike i služite po desertu. Preporučujemo još jedan recept za štedljive domaćice - kolačiće sa suvim grožđem.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs