Kuglice od kokica su poslastica za koju su vam potrebna samo zrna kokica, ulje, šećer, kukuruzni sirup, so i veliki lonac. Kukuruz se stavlja na šporet u kukuruzno ulje, a zatim se ubacuje i kuva u mešavini tamnog kukuruznog sirupa, belog šećera i soli, dajući kuglicama kokica njihov prepoznatljiv slatki i slani ukus. Pre formiranja loptica najbolje je namazati ruke puterom ili sprejom za kuvanje kako se smesa ne bi lepila. Možda ćete želeti da napravite i neodoljive tiramisu kuglice. Evo kako da napravite kuglice od kokica!

Sastojci:

  • 30 ml kukuruznog ulja
  • 60 g kukuruza kokičara
  • 60 ml tamnog kukuruznog sirupa
  • 60 g kristal šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika putera ili sprej za kuvanje za ruke

Recept za kuglice od kokica

13:12
Korak 1

Iskokajte kokice

Za kuglice od kokica zagrejte kukuruzno ulje u loncu od 4 litre na srednjoj vatri oko 3 minuta. Dodajte kukuruz kokičar i pokrijte lonac, ostavljajući poklopac samo malo odškrinut. Kuvajte na srednjoj vatri, često protresajući tiganj, dok ne prestane da puca. U međuvremenu, pomešajte tamni kukuruzni sirup, šećer i so u posudi.

13:18
Korak 2

Ubacite šećer i sirup u kokice

Dodajte mešavinu sirupa u iskokani kukuruz u tiganju, neprestano mešajući na srednjoj vatri 3 do 5 minuta, ili dok se šećer ne rastvori i kokice ravnomerno oblože. Sklonite posudu sa vatre i pustite da se smesa malo ohladi. Podmazanim rukama nežno oblikujte loptice od mešavine kokica, praveći ih u bilo kojoj veličini želite.

13:19
Korak 3

Ostavite kuglice da se stegnu

Stavite kuglice na lim za pečenje obložen pergamentnim papirom. Umotajte svaku kuglicu kokica pojedinačno u plastičnu foliju ili ih stavite u celofanske kese. Takođe ih možete čuvati u vrećici sa zatvaračem ili drugim hermetički zatvorenim teglama. Uživajte u kuglicama od kokica!

Pročitajte kako se prave neodoljivi sitni kolači sa plazmom i mlevenim orasima

BONUS VIDEO

Recept za pirinčane čoko kuglice Instagram/healthfitnessguide_

StvarUkusa/L.S.