Korak 1:


Sastojci:

200 g keksa

1/2 kg šećera

1/2 l vode za višnje

1/2 kg višanja (sveže ili smrznute)

4 pudinga od vanile

2 dl vode za puding

100 g šlag krema

malo čokolade za dekoraciju

U dublji pleh naređajte keks.

Korak 2:

Sipajte šećer i vodu u dublju šerpu i stavite na šporet da proključa. Povremeno promešajte da se šećer otopi.

Korak 3:

U ključalu vodu dodajte višnje (mogu i smrznute). Ostavite da ključa 10-tak minuta uz povremeno mešanje.

Korak 4:

Rastvorite puding u 2 dl vode, dodajte u višnje i skuvajte ga. Prema potrebi dodajte još malo vode.

Korak 5:

Kada se fil malo prohladi sipajte ga na naređani keks. Izravnajte ga i ostavite da se ohladi.

Sipajte višnje

Korak 6:

Kada se fil ohladi, umutite šlag krem i premažite preko fila.

Sipajte šlag

Korak 7:

Narendajte čokoladu kao dekoraciju i ostavite u frižider da se ohladi. Kolač isecite i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: napravisam.rs