1. Lešnike ispecite malo u rerni na 220 stepeni. Ohladite ih i rukama istrljajte da se skine ljuska. Sameljite i stavite na stranu.


Sastojci:

1 kg kiselih jabuka
100 g šećera
150 g brašna
2 jajeta
kašičica cimeta
50 g suvog grožđa
50 g sušenih brusnica
100 g pečenih mlevenih lešnika

Posipanje:
3-4 kašike ulja
80 g maslaca
100 g prezli
2 kašike šećera

2. Rastopite ulje i maslac, dodajte prezle i mešajući propržite minut-dva, pa i to stavite na stranu.

3. Jabuke očistite i izrendajte. Dodajte šećer, promešajte i iscedite sok koji možete da koristite za neku drugu poslasticu. U jabuke dodajte brašno, jaja, cimet, suvo grožđe, brusnicu i lešnik. Dobro izmešajte i pravite knedlice.

4. Knedlice stavite u ključalu vodu. Kad isplivaju, kuvajte još 10-ak minuta, pa ih rešetkastom kašikom izvadite. Uvaljajte ih u prezle.