1. Zagrejati rernu na 160 stepeni, a pleh podmazati sa malo maslaca.
2. Čokoladu i maslac kuvati na pari dok se čokolada ne otopi i smesa postane glatka.
3. U drugu činiju staviti šećer, brašno i kakao u prahu. U to dodajte čokoladu i jaje i mešati dok se smesa ne sjedini. Sipajte u pleh, a preko toga namažite puter od kikirikija. Možete upotrebiti čačkalicu ili nož kako biste pomešali puter i tamnu masu i dobili šareni kolač.
4. Pecite u rerni 35-40 minuta. Kada se potpuno ohladi isecite i poslužite.
SAVET: Ukoliko želite, možete i sami napraviti na jednostavan način puter od kikirikija - Napravite domaći puter od kikirikija
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom