1. Zagrejte rernu na 180 stepeni i postavite pregradnu žicu na sredinu. Kalupe za mafine obložite korpicama. 4 kašičice instant kafe skuvajte u 100 ml vode i ohladite. Mutite puter, brašno, šećer i jaja sa kafom i prstohvatom soli, dok ne postane kremasto. Kad je smesa umućena, dodajte presečene orahe. Smesu sipajte u kalupe i pecite 18 do 20 minuta. Ostavite da se ohlade u kalupima nekoliko minuta, pa ih povadite i ohladite potpuno.


Sastojci:

100 g omekšalog putera
100 g šećera
100 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 jaja
2 kašike instant kafe
100 ml vode
25 g oraha presečenih na pola
12 oraha za ukrašavanje
prstohvat soli

Za preliv:

200 ml sira maskarpone
2 kašike šećera

2. U velikoj posudi pomešajte maskarpone i 3 kašičice kafe sa šećerom, zatim umutite. Na svaki mafin stavite preliv, a zatim ukrasite polovinom oraha na vrhu.

3. Ovi kolači su najbolji kada je preliv hladan, pa ukoliko želite da poslužite sveže, preliv napravite ranije i ohladite u frižideru. Kad izvadite, opet ga malo umutite i nanesite na mafine pre služenja. Ukoliko ih ne držite u frižideru, mafini će trajati do dva dana.