Kolač idealan za posluženje uz popodnevnu kaficu.
Sastojci za koru:
- 3 belanca
- 6 kašika šećera
- 1 kašičica sirćeta
Fil:
- 3 žumanca
- 5 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- malo ekstrakta od vanile
- 125 g maslaca
Priprema:
Uključiti rernu na 120 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu pa na kraju dodati sirće i nastaviti mućenje.
Otkinuti komad papira za pečenje pa na njega staviti tanjir, okrenut naopako i opisati olovkom okolo. Zatim papir okrenut naopako staviti u pleh i na sredinu kruga staviti celu smesu za koru. Polako razvći skoro do ivica opisanog kruga. Masa treba da stoji čvrsto i da se pri drmanju pleha ne pomera.
Staviti u rernu na 2,5h.
Pomešati žumanca, brašno, šećer i malo hladnog mleka pa izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati u vrelo mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, još malo promešati pa staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
U ohladjeno umiksirati maslac. Ako pravite sa margarinom onda njega prvo umutiti pa mu dodavati krem. Dok se krem ohladi i kora će biti gotova.
Na koru naneti ceo krem, odgore dekorisati po želji i ohladiti bar sat vremena.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus