Kolač idealan za posluženje uz popodnevnu kaficu.

Sastojci za koru:

  • 3 belanca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašičica sirćeta

Fil:

  • 3 žumanca
  • 5 kašika šećera
  • 500 ml mleka
  • 4 kašike brašna
  • malo ekstrakta od vanile
  • 125 g maslaca

Priprema:

Uključiti rernu na 120 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu pa na kraju dodati sirće i nastaviti mućenje.

Otkinuti komad papira za pečenje pa na njega staviti tanjir, okrenut naopako i opisati olovkom okolo. Zatim papir okrenut naopako staviti u pleh i na sredinu kruga staviti celu smesu za koru. Polako razvći skoro do ivica opisanog kruga. Masa treba da stoji čvrsto i da se pri drmanju pleha ne pomera.

Staviti u rernu na 2,5h.

Pomešati žumanca, brašno, šećer i malo hladnog mleka pa izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati u vrelo mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, još malo promešati pa staviti foliju i ostaviti da se ohladi.

Pročitajte i: Kolač od jogurta sa voćem: Poslastica za svaki dan koja se NE PEČE (VIDEO)

U ohladjeno umiksirati maslac. Ako pravite sa margarinom onda njega prvo umutiti pa mu dodavati krem. Dok se krem ohladi i kora će biti gotova.

Na koru naneti ceo krem, odgore dekorisati po želji i ohladiti bar sat vremena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: domacirecepti