Oblaganje
Tvrđe borovnice oćistiti, oprati i ostaviti da se osuše. Maslac, sitne komadiće badema, šećer i pavlaku sipati u posudu i na kratko kuvati. Masu ostaviti da se sasvim ohladi.
Testo
1. U međuvremenu, za testo, u činiji mikserom kremasto umutiti maslac sa šećerom. Jedno za drugim dodavati jaja. Pritom, svako jaje mutiti zajedno sa maslacem i šećerom oko dva minuta.
2. Brašno, gustin, prašak za pecivo pomešati i prosejati kroz sito. Tako dobijenu mešavinu pomešati sa surutkom i dodati je već umućenoj masi od maslaca i šećera.
Dovršavanje
Prethodno rernu zagrejati na 175 stepeni. Testo usuti u pleh obložen masnim papirom. Preko toga sipati borovnice i preliti masom od umućenog maslaca i badema. Peći najmanje 30-35 minuta. Ostaviti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Pre serviranja kolače iseći na komade i po želji posuti šećerom u prahu. Uz ove voćne kolače dobro ide i umućena slatka pavlaka.