1. Smokve očistiti i potopiti ih u toplu vodu da omekšaju (15-ak minuta). Izvući ih iz vode i u svaku staviti polovinu oraha.
2. Otopiti šećer sa vodom, kad provri, kuvati još 3 minuta. Dodati margarin i čokoladu. Mešati da se otopi i sjedini pa dodati keks i orahe. Izmešati i ostaviti da se ohladi.
3. Od ohlađene smese praviti kuglice sa smokvom u sredini. Uvaljati ih u mlevene orahe.
4. Ostaviti kolačiće da se stegnu (možete ih staviti u zamrzivač na pola sata) pa ih iseći na polovine ili na 4 dela.
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus