Sočne domaće šljive stigle su na pijace i u prodavnice, te ih iskoristite i napravite jednostavan mrvičasti kolač. Ovaj slatkiš pravi se od jednostavnih sastojaka koje većina ima kod kuće, a gotov je za najviše pola sata. Mrvičasti kolač sa šljivama odlično će se slagati uz kuglu sladoleda od vanile ili malo šlaga.
Sastojci:
Za testo:
- 250 g brašna
- 150 g maslaca
- 160 g šećera
- 50 g seckanih oraha
Za punjenje:
- 600 g šljiva
- 70 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika brašna
- naribana korica limuna
Priprema:
Šljive ošistite od koštica, pa isecite na sitnije kocke. U okrugli pleh za pečenja poređajte šljive na dno. Pomešajte brašno, šećer, cimet i naribanu koricu limuna, pa pospite preko šljiva. Za testo pomešajte omekšali maslac, sa brašnom i šećerom, pa umutite da dobijete mrvičastu smesu. Na kraju dodajte i sitno naseckane orahe. Testo ravnomerno rasporedite preko šljiva. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kolač oko 25-30 minuta dok se na površini ne uhvari zlatasta korica. Kada je gotov ostavite da se malo prohladi, a nakon toga je spreman za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus