Rafaelo torta sa musom od malina je veoma ukusan slatkiš koji morate probati. Fil je obogaćen belom čokoladom, malinama koje se serviraju u obliku musa a osnova torte je lepršavi biskvit. Pored toga, vrh torte je ukrašen rafaelo kuglicama, otuda i naziv torte.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 140 g šećera
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g mascarpone sira
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 100 g bele čokolade
  • 1 krem fiks

Za mus od maline:

  • 300 g malina
  • 1 žele od maline
  • 250 ml vrele vode

Još:

  • Rafaelo kuglice

Priprema:

Kako se sprema biskvit

Odvojite belanca od žumanca. Zatim umutite belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Neprestano mutite, i postepeno dodajte šećer. Smanjite brzinu miksera, polako dodajte jedno po jedno žumance. Mutiti dok se sastojci ne sjedine. U smesu od jaja dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve lagano izmešati drvenom kašikom. Gotovu smesu stavite na pleh dimenzija 24×24 cm obložen papirom za pečenje. Pecite testo 20 minuta na 180 stepeni. Gotov biskvit ostavite da se ohladi, a zatim ga isecite na dva dela. 

Recept za mus od maline

Rastvorite žele od malina u 250 ml vrele vode i ostavite da se ohladi. Izblendajte maline u mousse. To mogu biti sveže ili smrznute maline. Zamrznute treba prethodno odmrznuti. U mus od malina dodajte tečni žele i izmešajte žicom. Ostavite da se malo stegne pa stavite preko biskvita. Stavite sve u frižider dok se potpuno ne formira..

Fil od bele čokolade

Belu čokoladu narendajte na sitno rende. Umutite ohlađenu slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Šećer u prahu pomešati sa kremfiksom i dodati u šlag. Smanjite brzinu miksera, postepeno dodajte maskarpone sir. Mešamo da se sastojci sjedine. U smesu sipajte rendanu čokoladu, pomešajte kašikom.

Ređanje

U kalup stavite jednu koru. preko stavite mus od malina. Stavite sve u frižider dok se potpuno ne formira. 2/3 pripremljenog fila od bele čokolade staviti na sloj musa od maline. Pokrijte drugim listom biskvita. Preostalim filom premažite biskvit. Gornji deo torte ukrasite rafaelo kuglicama, isečenim na polovine.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE