Iskoristite priliku dok su breskve još uvek u ponudi i napravite ovaj jednostavan kolač. Sastojke već imate kod kuće, a toliko lepo izgleda da će svi misliti da ste ga kupili. Predivan i mekan kolač sa breskvama, pravi se lako. Toliko je ukusan, da slobodno možete da pozovete prijatelje i da pohvalite novim receptom, jer nema šanse da vam ne uspe.

Sastojci:
2 breskve
2 jajeta
100 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanike
100 ml ulja
100 ml mleka
250 g brašna
12 g praška za pecivo
150 g slatke pavlake
prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U okrugli pleh prečnika 20 cm stavite papir za pečenje. Isecite breskve na srednje kriške. Jaja umutite sa šećerom i ekstraktom vanile dok ne pobele. Dodajte ulje i mleko, pa još jednom umutite dok se ne sjedini. U velikoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju. Umutite mešavinu od jaja sa brašnom dok se ne formira gusta smesa. Prebacite testo u pripremljen kalup i lepo poravnajte. Slatku pavlaku umutite u šlag, pa je prebacite u kalup preko prvog fila. Breskve poređajte odozgo u krug. Pecite 50 minuta i poslužite posipano šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE