U nastavku vas čeka još jedna ideja za sitne kolače koje možete pripremiti za slavu, ali i za praznike koju su pred nama. Kombinacija čokolade i oraha je uvek odlična i sa njom nema greške. Kolači se brzo prave, ne peku se, pa ih možete spremati i na dan slave.

  • Sastojci:
  • 250 g oraha
  • 90 g putera
  • 110 g braon šećera
  • 100 g šećera
  • 150 g kondenzovanog mleka
  • 165 g svetlog kukuruznog sirupa
  • aroma vanile
  • 300 g crne čokolade

Priprema:

Orahe iseckajte i ostavite sa strane. Poželji ih možete malo ispeći. Stavite puter u posudu i zagrejte u mikrotalasnoj dok se ne otopi. U činiju sa puterom dodajte smeđi šećer, beli šećer, kondenzovano mleko i kukuruzni sirup i dobro promešajte da se sjedini. Vratite posudu u mikrotalasnu i kuvajte smešu 5 do 6 minuta. Nakon isteka vremena, izvadite činiju iz mikrotalasne i sipajte aromu vanile. Umešajte seckane orahe.
Na pleh obložen pek papirom kašikom vadite smesu i stavljajte na papir. Ostavite u frižideru dok se ne stegne, oko 20 minuta. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj. Potom kolačiće uvaljajte u čokoladu. Ostavite da se stegnu oko pola sata u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE