U nastavku vas čeka još jedna ideja za sitne kolače koje možete pripremiti za slavu, ali i za praznike koju su pred nama. Kombinacija čokolade i oraha je uvek odlična i sa njom nema greške. Kolači se brzo prave, ne peku se, pa ih možete spremati i na dan slave.
- Sastojci:
- 250 g oraha
- 90 g putera
- 110 g braon šećera
- 100 g šećera
- 150 g kondenzovanog mleka
- 165 g svetlog kukuruznog sirupa
- aroma vanile
- 300 g crne čokolade
Priprema:
Orahe iseckajte i ostavite sa strane. Poželji ih možete malo ispeći. Stavite puter u posudu i zagrejte u mikrotalasnoj dok se ne otopi. U činiju sa puterom dodajte smeđi šećer, beli šećer, kondenzovano mleko i kukuruzni sirup i dobro promešajte da se sjedini. Vratite posudu u mikrotalasnu i kuvajte smešu 5 do 6 minuta. Nakon isteka vremena, izvadite činiju iz mikrotalasne i sipajte aromu vanile. Umešajte seckane orahe.
Na pleh obložen pek papirom kašikom vadite smesu i stavljajte na papir. Ostavite u frižideru dok se ne stegne, oko 20 minuta. Čokoladu otopite u mikrotalasnoj. Potom kolačiće uvaljajte u čokoladu. Ostavite da se stegnu oko pola sata u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus