Ljubitelji čokolade će biti oduševljeni ovim receptom. Priprema se baš lako i od jeftinih sastojka, pa je idealan i za iznenadne goste. Ovaj čokoladni kolač je fantastična poslastica i za predstojeće praznike, kada želite goste i ukućane da obradujte nečim slatkim posle bogate gozbe.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 30 g šećera
- 170 ml jogurta
- 70 ml mleka
- 20 g kakaoa
- 60 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- Još:
- 120 g čokolade
- 30 ml mleka
Priprema:
Jaje umutite sa šećerom, pa dodajte jogurt i mleko. Promšejate i sipajte prosejani kakao. Sjedinite i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Lepo nauljite tiganj i sipajte testo. Lepo rasporedite. Poklopite i pecite na niskoj temperaturi. Otopite čokoladu na pari pa dodajte toplo mleko i lepo sjedinite. Koru isecite na 8 jednakih toruglova. Premažite jedan trougao čokoladom, pa stavite drugi, premažite i stavite treći, pa opet sloj čokolade i na kraju četvrti trougao. Tako uradite i sa ostalim sastojcima da napravite drugi kolač. Stavite u frižider na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus