Ovaj američki specijalitet se služio u restoranu Alen i sin koji je sada zatvoren, a nalazio se u Severnoj Karolini. Svake nedelje se jelovnik menjao, a petkom su imali običaj da poslužuju ovaj ukusan kolač kojem su se mnogi radovali. U pitanju je slatki puding od banane, a možete i vi da ga spremite po originalnom receptu. Sve što je potrebno jeste da napravite i puding, a onda da ređate slojeve bakinog kolača i banane, pa preko svega premažite fil i onda na kraju prelijte umućenim belancima.
- Sastojci:
- 1/2 šolje + 2 kašike šećera
- 1/3 šolje brašna
- 2 šolje mleka
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 4 velike zrele banane
- bakin kolač (može i neki drugi, ali najleši je sa bakinim)
Priprema:
Pomešajte 1/2 šolje šećera, brašno, mleko, žumanca, vanilu i so. Dobro sjedinite žicom, pa kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz mešanje. Umutute belanca u čvrst šne sa šećerom. U vatrostalnu posudu poređajte iseckane banane, pa stavite bakin kolač, pa ponovo poređajte banane, bakin kolač i onda premažite fil. Sve to prelijte umućenim belancima. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 10-12 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem