Recepata za mafine ima dosta i već ste pomislili kako vam ne treba još jedan. Ali, ovaj se razlikuje od dosadnjaših, jer u testo, pored stalnih sastojaka ide i jogurt od jagode, koji daje posebnu aromu, a umesto ređanja u klasičan kalup oblikuju se krugovi, preko kojih se sipa šlag sa jagodama, a onda se pospe mrvicama testa. Neobična i zanmljiva priprema ukusnih mafina će vas oduševiti,a toliko su mekani i slasni da nećete moći da prestanete da jedete.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 1 limun
- 5 kašika ulja
- 120 g jogurta od jagoda
- 7 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g smrznutih jagoda
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte rendanu koru limuna, sok od pola limuna, ulje i jogurt od jagode. Sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Opet promešajte i sipajte smesu na pleh obložen pek papirom, pa poravnajte. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Kada se kora ohladi manjim kalupom napravite krugove. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte sitno seckane jagode. Na svaki krug sipajte fil (prvo ga sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu). Preostale delove kore izdrobite i pospite preko. Ukrasite seckanim jagodama.
Napomena: Jagode prvo odmrznite i ocedite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem