Recepata za mafine ima dosta i već ste pomislili kako vam ne treba još jedan. Ali, ovaj se razlikuje od dosadnjaših, jer u testo, pored stalnih sastojaka ide i jogurt od jagode, koji daje posebnu aromu, a umesto ređanja u klasičan kalup oblikuju se krugovi, preko kojih se sipa šlag sa jagodama, a onda se pospe mrvicama testa. Neobična i zanmljiva priprema ukusnih mafina će vas oduševiti,a toliko su mekani i slasni da nećete moći da prestanete da jedete. 

  • Sastojci:
  • 3 jajeta 
  • 100 g šećera
  • 1 limun 
  • 5 kašika ulja
  • 120 g jogurta od jagoda
  • 7 kašika brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 300 g smrznutih jagoda

Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte rendanu koru limuna, sok od pola limuna, ulje i jogurt od jagode. Sjedinite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Opet promešajte i sipajte smesu na pleh obložen pek papirom, pa poravnajte. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Kada se kora ohladi manjim kalupom napravite krugove. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte sitno seckane jagode. Na svaki krug sipajte fil (prvo ga sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu). Preostale delove kore izdrobite i pospite preko. Ukrasite seckanim jagodama. 

Napomena: Jagode prvo odmrznite i ocedite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE