Srpske domaćice su vešte u tome da od malo osnovinh sastojaka naprave najlepše poslastice. Tako je nastao recept za koh, ali i ovaj za kolač Brzi Gonzales. Podseća na čuvenu baklavu, ali je priprema neuporedivno lakša i brža. Samo umutite sastojke i ispecite, a onda ohlađeni kolač prelijte čokoladnim prelivom. 

  • Sastojci:
  • 3 jajeta 
  • 15 kašika šećera
  • 250 ml mleka
  • 125 ml ulja
  • 16 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Za preliv:
  • 15 kašika šećera 
  • 20 kašika vode
  • 125 g putera 
  • 3 kašike kakaoa

Priprema: 
Odvojite belanca i žumanca. Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte mleko i promešajte. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivom i onda sipajte ulje. Sve lepo umutite. Na kraju dodajte belanca koja ste umutitli u čvrst šne i lagano umešajte. Kalup nauljite i pospite brašno, pa sipajte dobijenu smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Za to vreme istopite šećer sa vodom, pa dodajte puter i kada se on istopi dodajte kakao. Lepo promešajte. Kolač isecite na kocke i prelijte vrućim prelivom. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/harikatar1fler  Ferero rošer baklava

Izvor: Stvar ukusa