Srpske domaćice su vešte u tome da od malo osnovinh sastojaka naprave najlepše poslastice. Tako je nastao recept za koh, ali i ovaj za kolač Brzi Gonzales. Podseća na čuvenu baklavu, ali je priprema neuporedivno lakša i brža. Samo umutite sastojke i ispecite, a onda ohlađeni kolač prelijte čokoladnim prelivom.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 15 kašika šećera
- 250 ml mleka
- 125 ml ulja
- 16 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- Za preliv:
- 15 kašika šećera
- 20 kašika vode
- 125 g putera
- 3 kašike kakaoa
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte mleko i promešajte. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivom i onda sipajte ulje. Sve lepo umutite. Na kraju dodajte belanca koja ste umutitli u čvrst šne i lagano umešajte. Kalup nauljite i pospite brašno, pa sipajte dobijenu smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Za to vreme istopite šećer sa vodom, pa dodajte puter i kada se on istopi dodajte kakao. Lepo promešajte. Kolač isecite na kocke i prelijte vrućim prelivom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus