Polako kreće sezona slava i pravo je vreme da polako skupljate recepte za jela koja ćete poslužiti. Ono čemu se svi raduju je slatki sto, a recepata za sitne kolače nikad dosta. Čokoladne poslastice niko ne odbija, a ovi sitni kolači će vas oduševiti. Prave se od testa, a onda uvaljaju u čokoladu sa lešnicima. Ovi sitni kolači ne samo da su ukusni, nego su i dekorativni.
- Sastojci:
- 150 g putera
- 1 jaje
- 60 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 50 g bademovog brašna
- 6 g praška za pecivo
- 400 g brašna
- 200 g čokolade
- 50-60 g pečenog lešnika
Priprema:
U posudi pomešajte puter sobne temeprature, šećer, vanilin šećer, jaje i prstohvat soli, pa sve to dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo, pa dobro promešajte, a onda dodajte i brašno. Umesite testo i odvajajte manje komade i oblikujte valjak. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Čokoladu istopite i pomešajte sa seckanim lešnicima, pa umočite kolač unutra. Vadite na rešetku ili tacnu i stavite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus