Polako kreće sezona slava i pravo je vreme da polako skupljate recepte za jela koja ćete poslužiti. Ono čemu se svi raduju je slatki sto, a recepata za sitne kolače nikad dosta. Čokoladne poslastice niko ne odbija, a ovi sitni kolači će vas oduševiti. Prave se od testa, a onda uvaljaju u čokoladu sa lešnicima. Ovi sitni kolači ne samo da su ukusni, nego su i dekorativni.  

  • Sastojci:
  • 150 g putera 
  • 1 jaje
  • 60 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 50 g bademovog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 400 g brašna
  • 200 g čokolade
  • 50-60 g pečenog lešnika

Priprema:

U posudi pomešajte puter sobne temeprature, šećer, vanilin šećer, jaje i prstohvat soli, pa sve to dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo, pa dobro promešajte, a onda dodajte i brašno. Umesite testo i odvajajte manje komade i oblikujte valjak. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Čokoladu istopite i pomešajte sa seckanim lešnicima, pa umočite kolač unutra. Vadite na rešetku ili tacnu i stavite u frižider da se stegne. 

BONUS VIDEO: 

Čokoladne punjene praline  instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa