Polako kreće sezona slava i pravo je vreme da polako skupljate recepte za jela koja ćete poslužiti. Ono čemu se svi raduju je slatki sto, a recepata za sitne kolače nikad dosta. Čokoladne poslastice niko ne odbija, a ovi sitni kolači će vas oduševiti. Prave se od testa, a onda uvaljaju u čokoladu sa lešnicima. Ovi sitni kolači ne samo da su ukusni, nego su i dekorativni.
- Sastojci:
- 150 g putera
- 1 jaje
- 60 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 50 g bademovog brašna
- 6 g praška za pecivo
- 400 g brašna
- 200 g čokolade
- 50-60 g pečenog lešnika
Priprema:
U posudi pomešajte puter sobne temeprature, šećer, vanilin šećer, jaje i prstohvat soli, pa sve to dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo, pa dobro promešajte, a onda dodajte i brašno. Umesite testo i odvajajte manje komade i oblikujte valjak. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Čokoladu istopite i pomešajte sa seckanim lešnicima, pa umočite kolač unutra. Vadite na rešetku ili tacnu i stavite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom