Trileće je kolač koji vodi poreklo još iz Meksika, ali je ubrzo postao popularan širom sveta. Postoji milion verzija ovog izuzetno slasnog  deserta od nekoliko različitih vrsta mleka - od čokoladnogdo onog sa kikiriki puterom. Ako niste do sada, probajte najbolju verziju ove poslastice, trileće tortu sa karamelom.

  • Sastojci:
  • Za biskvit:
  • 1 pakovanje čajnih keksića
  • 3 kašike putera
  • Za fil:
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 žumanca
  • 300 g šlaga
  • Za karamel fil:
  • 300 g dulce de leche (kao karamel krem)
  • 300 g creme de leche (kao mlečni krem)

Priprema:

Izblendirajte čajne keksiće, dodajte otopljen puter, pa ponovo izmešajte. Dobijenu smesu rasporedite po dnu okruglog pleha sa pokretnom stranicom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. U šerpu ubacite kondenzovano mleko, šolju kravljeg mleka, ekstrakt vanile i na kraju dodajte žumanca koja ste usitnili kroz cediljku. Umutite žicom, pa ostavite da se ukuva na laganijoj vatri. Umutite šlag, pa dodajte u ohlađenu smesu sa mlekom. Promešajte, pa rasporedite po ohlađenoj podlozi. Umutite "dulce de leche" i "creme de leche", pa smesu sipajte preko fila. Ostavite u frižider da se stegne na par sati, a potom skinite pokretnu stranicu pleha.

Napomena: "Dulce de leche" i "creme de leche" možete da pronađete u bolje snabdevenim prodavnicama.

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow Najbrža čokoladna torta

 Izvor: StvarUkusa