Sa kokosom možete da napravite neke od čuvenih kolača, kao što su rafaelo, čupavci, ruske kape... Ova namirnica je dekorativna, ukusna i mirisna i odlično se kombinuje sa ostalim sastojcima. Ako volite poslastice sa kokosom, onda vam predlažemo da obavezno isprobate i ovaj recept. Kokos kocke sa višanjama su odlična kombinacija kiselog i slatkog, a super su predlog i za slave.
Isprobajte i ovaj recept za trileće kokos kocke.
- Sastojci:
- 1 l bademovog mleka
- 200 g šećera
- 100 g kukuruznog skroba
- 2 vanilin šećera
- 200 g kokosa
- Za voćni fil:
- 1 konzeva višanja (oko 420 g)
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 50 g šećera
- 100 ml vode
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer, skrob, vanilin šećer i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte kokos, a onda lepo sjedinite i sipajte smesu u četvrtastu vatrostalnu posudu. Pokrijte providnom folijom, pa ohladite na sobnoj temeperaturi, a onda prebacite u frižider. U šerpu sipajte sok od višnje (iz konzerve) i dodajte šećer, pa kuvajte. U posudi pomešajte skrob i vodu i dobro sjedinite, pa sipajte u sok od višanja. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte višnje. Nastavite da kuvate dok se smesa malo ne zgusne. Sipajte fil od voća preko ohlađenog kolača, pa ohladite na sobnoj temepraturi nekih 2 sata, a onda stavite u frižider na 2 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus