Čokoladne kolače retko ko odbija, a za ovaj će vam svi tražiti recept. Za koru se samo umute sastojci, a kada se ispeče se sipa čokoladni preliv koji kada upije čini ovaj kolač mekanim i slasnim. I na kraju ide još jedan sloj čokolade, a to je ganaš. Ljubitelji čokoladnih kolača će biti oduševljeni ovom poslasticom, a uspeva i početnicima u kuhinji.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g pavlake
- 100 ml ulja
- 180 g šećera
- 150 g brašna
- 45 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Za preliv:
- 180 ml vrelog mleka
- 1 ravna kašika kakaoa
- 50 g kondenzovanog mleka
- Za čokoladni ganaš:
- 100 g čokolade
- 80 ml slatke pavlake
- 10 g putera
Priprema:
U posudi umutite jaja i šećer, pa dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i vanilu, pa sve dobro sjedinite. Zatim sipajte ulje i pavlaku i opet promešajte. Dodajte prosejano brašno i kakao i sjedinite smesu. Sipajte dobijenu smesu u kalup koji ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Dobro sjedinite vrelo mleko i kakao, pa dodajte kondenzovano mleko i promešajte. Ispečenu koru na par mesta izbockajte viljuškom, pa prelijte mlekom koje ste pomešali sa kakaom i kondenozvanim mlekom. Ostavite da upije dok pripremite ganaš. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i puterom, pa prelijte preko kore i kolač je gotov.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem