Kejk popsi su prepoznatljivi šareni okrugli kolačići na štapiću. Lako i brzo možete napraviti oreo popse. Za danas smo pripremili recept za neodoljive novogodišnje popse u obliku rudolfa. Rogovi se prave uz pomoć pereca, a sigurni smo da će ih mališani obožavati.
Sastojci:
- Za koru:
- 1+ 2/3 šolje brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1 šolja šećera
- 1 jaje
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje omekšalog putera
- Za fil:
- 115 g omekšalog putera
- 1+3/4 šolje šećera u prahu
- 2-3 kašičice slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Za ukras:
- 250 g crne čokolade
- 50 pereca
- 25 čokoladnih bombonica
Recept za najslađe novogodišnje popse:
U činiju dodajte prosejanu mešavinu 2/3 šolje brašna, praška za pecivo i sode bikarbone. Potom dodajte prosejan šećer, pa dobro promešajte suve sastojke. U drugu činiju ubacite omekšali puter, jaje, mleko, ekstrakt vanile, pa dobro promešajte sastojke. Potom ih pomešajte sa suvim sastojcima, pa kad dobijete homogenu smesu izlijte je u okrugao pleh (pre toga obložite dno pek papirom, pa premažite uljem). Izlijte smesu za kejk popse sa pecite na 180°C oko oko 30-36 minuta. U međuvremenu, ubacite u posudu omekšali puter, prosejan šećer u prahu, potom dodajte ekstrakt vanile i slatku pavlaku, pa dobro umutite žicom. Zgnječite pečenu koru, pa je pomešajte sa filom sa šećerom u prahu (ali ostavite manju količinu fila za dekoraciju). Oblikujte kejk popse u kuglice, pa poređajte po plehu obloženom pek papirom. Otopite crnu čokoladu na pari, umočite kejk popse koje ste prethudno nabili na štapić i ostavite u frižider da se čokolada malo stegne. Najpre 2 perece umočite u ostatak otopljene čokolade, pa stavite na popse kao 2 roga, a potom napravite nos sa crvenim čokoladnim bombonicama po istom principu. Ostavite da se stegnu u frižideru, pa uz pomoć odvojenog fila napravite oči i usta. Preporučujemo da isprobate i popse sa keksom i čokoladom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus