Kejk popsi su prepoznatljivi šareni okrugli kolačići na štapiću. Lako i brzo možete napraviti oreo popse. Za danas smo pripremili recept za neodoljive novogodišnje popse u obliku rudolfa. Rogovi se prave uz pomoć pereca, a sigurni smo da će ih mališani obožavati.

Sastojci:

  • Za koru:
  • 1+ 2/3 šolje brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1 šolja šećera
  • 1 jaje
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje omekšalog putera
  • Za fil:
  • 115 g omekšalog putera
  • 1+3/4 šolje šećera u prahu
  • 2-3 kašičice slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Za ukras:
  • 250 g crne čokolade
  • 50 pereca
  • 25 čokoladnih bombonica

Recept za najslađe novogodišnje popse:

U činiju dodajte prosejanu mešavinu 2/3 šolje brašna, praška za pecivo i sode bikarbone. Potom dodajte prosejan šećer, pa dobro promešajte suve sastojke. U drugu činiju ubacite omekšali puter, jaje, mleko, ekstrakt vanile, pa dobro promešajte sastojke. Potom ih pomešajte sa suvim sastojcima, pa kad dobijete homogenu smesu izlijte je u okrugao pleh (pre toga obložite dno pek papirom, pa premažite uljem). Izlijte smesu za kejk popse sa pecite na 180°C oko oko 30-36 minuta. U međuvremenu, ubacite u posudu omekšali puter, prosejan šećer u prahu, potom dodajte ekstrakt vanile i slatku pavlaku, pa dobro umutite žicom. Zgnječite pečenu koru, pa je pomešajte sa filom sa šećerom u prahu (ali ostavite manju količinu fila za dekoraciju). Oblikujte kejk popse u kuglice, pa poređajte po plehu obloženom pek papirom. Otopite crnu čokoladu na pari, umočite kejk popse koje ste prethudno nabili na štapić i ostavite u frižider da se čokolada malo stegne. Najpre 2 perece umočite u ostatak otopljene čokolade, pa stavite na popse kao 2 roga, a potom napravite nos sa crvenim čokoladnim bombonicama po istom principu. Ostavite da se stegnu u frižideru, pa uz pomoć odvojenog fila napravite oči i usta. Preporučujemo da isprobate i popse sa keksom i čokoladom.

BONUS VIDEO:

TikTok/tinascucina Božićne puslice

 Izvor: StvarUkusa/J.K.