Ljubitelji kafe biće oduševljeni receptom za ovaj kolač. Mekani biskvit i krem sa ukusnom kafe će vas oduševiti, a možete da ga služite i kada vam dođu gosti. Ono što je bitno kod pripreme ovog kolača je da svi sastojci budu sobne temperature, jer tako ne postoji šansa da vam ne uspe. Čokoladni kolač sa kafom je nešto najbolje što ćete probati.
Sastojci:
- 300 g slatke pavlake
- 3 jajeta
- 315 ml tople kafe
- 150 g putera
- 35 ml ulja
- 290 g šećera
- 330 g brašna
- 45 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 3 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- Za ganaš od kafe:
- 2 kašike instant kafe
- 30 ml mleka
- 225 g putera
- 200 g krem sira
- 185 g šećera u prahu
Recept za čokoladni kolač sa kafom:
Napravite koru
U posudi pomšajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so. Promešajte, pa dodajte jaja, slatku pavlaku, istopljenu puter, ulje i kafu. Sve dobro sjedinite mikesrom. Sipajte smesu u tepsiju obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Napravite ganaš
Umutite puter i šećer u prahu, pa dodajte krem sir i ponovo sjedinite mikserom. Sipajte kafu koju ste pomešali sa vodom i umutite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata.
Premažite koru filom
Izvadite koru iz tepsije, pa je premažite ohlađenim filom. Ako želite ukrasite čokoladom.
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem