Sastojci:
- 50 g kokosa
- 150 g šećera
- 110 g maslaca
- 3 jajeta
- 175 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 60 ml kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 kašike džema
Za preliv:
- pola šolje šećera u prahu
- 2-3 kašike kokosovog mleka
- šaka prepečenog osušenog kokosa
Priprema:
Maslac i šećer umutite zajedno da smesa postane glatka, zatim dodajte jaja pa mutite još. Sipajte brašno sa praškom za pecivo i kokos, pa promešajte špatulom. Sipajte kokosovo mleko i vanila ekstrakt pa mutite kratko mikserom. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20-25 minuta.
Gotovu koru po širini isecite na 3 dela. Stavite jednu koru na tacnu, premažite džemom. Preklopite drugom korom, pa i nju premažite džemom. Odozgo ide treća kora i preko nje preliv. Za preliv pomešajte šećer u prahu i kokosovo mleko pa uz pomoć poslastičarskog šprica ukrasite. Pospite pečenim kokosom.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Recept za najmekše pogačice
Kuglice sa čvarcima, slavsko predjelo koje prvo nestaje sa ovala
Torta sa rozen korama i filom od vanile i bele čokolade za slavu
Pita sa mesom bez kora