1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa 25 g šećera. Izmešajte brašno, gustin i kakao, prosejte ih preko snega od belanaca. Penasto umutite žumanca s ostatkom šećera. Izmešajte sve lopaticom ili varjačom (ne mutite mikserom!).
2. Testo razmažite na pleh obložen masnim papirom, pecite oko 10 minuta. Stavite marmeladu da provri. Testo izvadite iz rerne i izvadite na kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu.
3. Sklonite masni papir, testo premažite toplom marmeladom. Pomoću krpe smotajte testo u rolat i ostavite ga da se tako ohladi.
4. Stavite pavlaku da provri. Puter i čokoladu usitnite, rastopite u pavlaci, sklonite s vatre da se prohladi.
5. Stavite 50 ml vode sa 75 g šecera da provri, umešajte prvo pavlaku za kuvanje, a zatim rastopljenu čokoladu sa pavlakom. Ostavite glazuru da se malo prohladi, ravnomerno premažite rolat. Ukrasite rolat po želji.