1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa 25 g šećera. Izmešajte brašno, gustin i kakao, prosejte ih preko snega od belanaca. Penasto umutite žumanca s ostatkom šećera. Izmešajte sve lopaticom ili varjačom (ne mutite mikserom!).

2. Testo razmažite na pleh obložen masnim papirom, pecite oko 10 minuta. Stavite marmeladu da provri. Testo izvadite iz rerne i izvadite na kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu.

3. Sklonite masni papir, testo premažite toplom marmeladom. Pomoću krpe smotajte testo u rolat i ostavite ga da se tako ohladi.

4. Stavite pavlaku da provri. Puter i čokoladu usitnite, rastopite u pavlaci, sklonite s vatre da se prohladi.

5. Stavite 50 ml vode sa 75 g šecera da provri, umešajte prvo pavlaku za kuvanje, a zatim rastopljenu čokoladu sa pavlakom. Ostavite glazuru da se malo prohladi, ravnomerno premažite rolat. Ukrasite rolat po želji.


Sastojci:

Za testo:
4 jajeta
50 g šećera
3 kašike brašna
3 kašike gustina
2 kašike kakaa u prahu

Za fil i glazuru:
250 g marmelade od kajsija
100 ml umućenog šlaga
50 g putera
150 g čokolade za kuvanje
75 g šećera
40 g guste pavlake za kuvanje