1. Operite pomorandže. Zasecite im vrh i dno (kako bi stajale). Presecite ih na pola, izvadite sredinu i od nje iscedite sok.
2. Na blagoj vatri u tiganju rastopite puter, gustin, kakao, sok od pomorandže i šećer u prahu. Kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
3. Sklonite s vatre i dodajte jedno po jedno žumance da se sve sjedini u glatki krem i ohladite. Belanca umutite u čvrst sneg i pomešajte s kremom.
4. Napunite izdubljene pomorandžine kore i pecite na 250° C 15 minuta.
Sufle od pomorandže
Svoje goste ćete oduševiti osim ukusom tako i izgledom ovog suflea.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus