1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ananas isecite na kriške, zatim svakoj kriški izvadite tvrdu sredinu i oljuštite koru. Očišćeno meso isecite na kocke.

2. Za testo izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, dodajte jaje, sir, ulje i tekuću pavlaku pa sve izmešajte varjačom. Mesite dok ne postane meko i ujednačeno. Mesite snažno kako testo ne bi bilo prežilavo.

3. Podmažite metalni ili keramički kalup (ø 26 cm) pa ga pospite tankim slojem badema. Stavite testo, izravnajte ga i po njemu poređajte komadiće ananasa. Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta. Za preliv izmiksujte pavlaku, jaje, badem i šećer, prelijte pitu i pecite je još 40 minuta.


Sastojci:

1 veliki, zreli ananas

Za testo:
125 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
75 g šećera
vanilin šećer
1 jaje
125 g posnog sira
75 ml ulja
75 ml pavlake za šlag

Za preliv:
100 ml pavlake za šlag
1 jaje
25 g mlevenih badema
1 kašika šećera