1. Rernu zagrejte na 180° C. Čokoladu naseckajte i rastopite na pari. Penasto umutite jaja i šećer, dodajte puter i sve dobro izmešajte.

2. U smesu dodajte prohlađenu čokoladu, na brzinu prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i brašno. Na kraju umešajte pavlaku i pomorandžinu koru. Na pleh za mafine stavite papirnate korpice, napunite ih testom, stavite u rernu i pecite oko 30 minuta. Kad se ispeku, izvadite ih da se ohlade.

3. Za krem izmešajte obe vrste sira i šećer u prahu. Ukrasite kupinama.


Sastojci:

85 g čokolade za kuvanje
2 jaja
135 g šećera
120 g omekšalog putera
1/2 kašicice praška za pecivo
1/4 kašicice sode bikarbone
1/4 kašicice soli
100 g brašna
80 ml pavlake za šlag
rendana kora 1 neprskane pomorandže

Za krem:
170 g maskarponea
300 g kremastoga svežeg sira
110 g šećera u prahu
75 g malina(svežih ili zamrznutih)