1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite i pospite brašnom pleh za pečenje hleba.


Sastojci:

400 g kuvane ispasirane bundeve
4 jaja
220 ml ulja
160 ml vode
600 g šećera
430 g brašna
2 kašičice sode bikarbone
1 1/2 kašičica soli
kašičica cimeta
kašičca muskatnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog karanfilića
1/4 kašičice mlevenog đumbira

2. U velikoj posudi pomešajte ispasiranu bundevu, jaja, ulje, vodu i šećer i sve dobro promešajte.

3. U posebnoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so, cimet, muskatni oraščić, karanfilić i đumbir.

4. Suve sastojke dodajte vlažnim i dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh  za pečenje.

5. Pecite u zagrejanoj rerni 50 minuta. Proverite da li je pecivo gotovo tako što ćete ga probosti čačkalicom. Ako na njoj nema tragova testa, vaš hleb od bundeve je gotov.