1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.


Sastojci:

1 ½ šoljica brašna
šoljica ovsenih pahuljica
3 kašike smeđeg šećera
narendana korica pola limuna
pola kašičice praška za pecivo
malo soli
pola kašičice cimeta
70 ml ulja
3 kisele jabuke, tanko isečene
50 g naseckanih oraha
šećer u prahu za posipanje

2. Posudu za pečenje lagano podmažite i pobrašnite. U činiji pomešajte brašno, ovsene pahuljice, limunovu koricu, prašak za pecivo, so i cimet. Dodajte ulje pa  pomešajte tako da dobijete smesu koja se mrvi.

3. Odvojite 2/3 smese pa je čvrsto utisnite na dno posude za pečenje. Na to stavite kriške jabuka. U ostatak smese dodajte naseckane orahe pa je pospite po jabukama i utisnite dlanom. Pecite 30 do 35 minuta. Potpuno ohladite pre sečenja. Po želji možete posuti šećer u prahu po kolaču.