1. Umutiti jaja mikserom, te dodati jogurt, ulje, griz, šećer i ostale navedene sastojke. Dodati rendanu koru od limuna.


Sastojci:

500 g tankih kora za baklavu
1 jogurt
2 čaše od jogurta mlevenih oraha
1 čaša mlevenih prepečenih lešnika
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša griza
4 jaja
1 kesica vanilnog šećera
1 limun
1/2 čaše ulja
1 vanilin šećer

Sirup:

600 g šećera
sok od pola limuna  

2. Dublju tepsiju premazati uljem i ređati dve do tri kore jednu preko druge i svaku prskati uljem. Na drugu koru po ivici  popreko poredjati nekoliko kašika fila i uviti u rolnicu. Postupak ponavljati sve dok ne potrošite sav materijal.

3. Pre pečenja baklavu iseći na krupnije parčiće ili kako već želite. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C, smanjiti temperaturu na 180C i peći oko 20 minuta dok ne porumeni.

4. Vruću baklavu preliti pripremljenim i ohlađenim sirupom. Sirup se priprema na sledeći način: Šećer se prelije sa 3  čaše od jogurta vode i stavite da provri. Kad sirup provri ostaviti ga još 5 minuta da vri. Dodati sok od pola limuna vanilin i preliti baklavu. Vrućim sirupom se prelije vruća baklava.

Napomena:

Kada isečete baklavu (morate oprezno i oštrim nožem), možete i žiletom, ugrejte pola čaše ulja i kašikom prelijete svaku isečenu ivicu vrelim uljem (da zacvrči) da vam fil ne bi iskipeo prilikom pečenja.

Izvor: Najslađi blog