1. Umutiti sastojke za premaz. Za merenje se koristi čaša od jogurta, ali ne puna. Staviti dve kore (između prve dve kore nauljiti), na drugu koru sipati premaz. Oko 5-6 kašika je dovoljno za svako premazivanje. Staviti treću koru. Na premazanu treću koru staviti četvrtu koru i na nju fil od maka. Labavo urolati i slagati u podmazanu tepsiju.
2. Ostaviti da stoji 10 minuta, taman da se rerna zagreje i peći da lepo porumeni na 200 stepeni. Preko vrele štrudle sipati vreo sirup koji ste kuvali oko 30 minuta.. Ostaviti da upije i kad se prohladi seći i poslužiti.
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus