1. Umutiti sastojke za premaz. Za merenje se koristi čaša od jogurta, ali ne puna. Staviti dve kore (između prve dve kore nauljiti), na drugu koru sipati premaz. Oko 5-6 kašika je dovoljno za svako premazivanje. Staviti treću koru. Na premazanu treću koru staviti četvrtu koru i na nju fil od maka. Labavo urolati i slagati u podmazanu tepsiju.


Sastojci:

500 g tankih kora
ulje za premazivanje tepsije i kora 

Premaz za kore:

3 jaja
2 čaše šećera
1 čaša jogurta
1 čaša prezli
1 čaša griza
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo

Fil (sve izmešati)
350 g maka
šolja toplog mleka
6 kašika šećera

Sirup (sve prokuvati)

2 čaše šećera
2 vanilin šećera
4 šolje vode
1 limun isečen na kolutove 

2. Ostaviti da stoji 10 minuta, taman da se rerna zagreje i peći da lepo porumeni na 200 stepeni. Preko vrele štrudle sipati vreo sirup koji ste kuvali oko 30 minuta.. Ostaviti da upije i kad se prohladi seći i poslužiti.

Izvor: serpica.net