1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Umutite omekšali maslac sa 225 g šećera dok ne dobijete kremastu svetlu smesu. Zatim dodajte 4 jajeta, jedno po jedno. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i na kraju koru limuna. Sve dobro izmešajte dok se ne dobije homogena smesa. Sipajte pripremljenu smesu u podmazan pleh i poravnajte kašikom.
3. Pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, a proverite čačkalicom da li je dobro pečeno.
4. Dok se kolač hladi, pomešajte sok od 1 1/2 limuna i šećer. Izbockajte kolač čačkalicom i prelijte pripremljenim prelivom. Neka kolač bude u plehu dok se potpuno ne ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus