1.Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodajte seckane orahe, griz, brašno, jabuke (narendane na krupno) i prašak za pecivo. Sve polako i dobro izmešajte.
2. Spremite tepsiju 37 x 25 cm (ili bar približne dimenzije) i namažite je uljem. Raširite na stolu prvi list kore, pouljite pa stavite odozgo drugi, a zatim i treći na koju će te po širini na dnu stavljati kašikom gotov pripremljen fil. Rolajte baklavu i tako do kraja dok ne utrošite sav fil. Kad ste sve završili, isecite rolnice na krupnije komade, pa je zalijte sa malo vrelog ulja (da zacvrči) kako ne bi iscureo fil prilikom pečenja.
3. Pecite baklavu na 180 stepeni oko pola sata. Gotovu pečenu baklavu još malo isecite nožem. Prelijte je hladnim sirupom koji ste prethodno napravili od šećera i vode, limuna i vanilinog šećera.
Izvor: Najslađi blog