Iskoristite sveže višnje i jabuke da napravite ovu ukusnu pitu, koja će biti savršeno posluženje posle nedeljnog ručka. Ne treba previše vremena da je napravite, može da jede topla ili hladna, potpuno je svejedno, a svi će tražiti parče više. Obradujte svoje ulućane ukusnom i sočnom pitom od višanja i jabuka baš kako su je pravile naše bake.
Sastojci:
- pakovanje kora
- 600 g višanja
- 3 jabuke
- 100 g šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika cimeta
- 60 g putera
- 100 g mlevenih oraha
Priprema:
Jabuke oljuštite i isecite na tanke kriške, višnje očistite od koštica, a zatim pripremljeno voće pomešajte sa cimetom, limunovim sokom i šećerom. Ostavite da odstoji oko pola sata, a nakon toga ga iscedite od viška vode. Rernu uključite na 180 stepeni, a pleh za pečenje podmažite s malo putera. Ostatak putera rastopite, pa svaku koru premažite njime, i ređajte jednu preko druge. Na poslednju koru pospite orahe, zatim na jedan kraj stavite višnje i jabuke, pa sve zajedno zamotajte. Prebacite je u pleh i pecite oko 25 minuta dok ne dobije lepu rumenu boju i hrskavu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem