Iskoristite sveže višnje i jabuke da napravite ovu ukusnu pitu, koja će biti savršeno posluženje posle nedeljnog ručka. Ne treba previše vremena da je napravite, može da jede topla ili hladna, potpuno je svejedno, a svi će tražiti parče više. Obradujte svoje ulućane ukusnom i sočnom pitom od višanja i jabuka baš kako su je pravile naše bake.

Sastojci:

  • pakovanje kora
  • 600 g višanja
  • 3 jabuke
  • 100 g šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika cimeta
  • 60 g putera
  • 100 g mlevenih oraha

Priprema:

Jabuke oljuštite i isecite na tanke kriške, višnje očistite od koštica, a zatim pripremljeno voće pomešajte sa cimetom, limunovim sokom i šećerom. Ostavite da odstoji oko pola sata, a nakon toga ga iscedite od viška vode. Rernu uključite na 180 stepeni, a pleh za pečenje podmažite s malo putera. Ostatak putera rastopite, pa svaku koru premažite njime, i ređajte jednu preko druge. Na poslednju koru pospite orahe, zatim na jedan kraj stavite višnje i jabuke, pa sve zajedno zamotajte. Prebacite je u pleh i pecite oko 25 minuta dok ne dobije lepu rumenu boju i hrskavu koricu.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE