1. Piškote grubo razmrvite, pa ih pomešajte sa bademima i rastopljenim puterom. Pritisnite smesu na dno kalupa za tortu i ostavite na pola sata u frižider da se stvrdne.


Sastojci:

Za biskvit:

200 g piškota
50 g mlevenih badema
120 g putera

I još:

3 pomorandže
4 kašike kamparija
6 listica želatina
400 g svežeg sira
200 g jogurta
100 g šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
150 g slatke pavlake
200 g mandarina
šećer sa aromom pomorandže

2. Filetirajte pomorandže, pa ih grubo isecite. Nakapajte ih kamparijem.

3. Omekšajte želatin. Pomešajte sir, jogurt, šećer u prahu i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Ocedite pomorandže, a kampari sacuvajte, stavite u posudu i zagrejte. Zgnječite želatin da se dobro ocedi, pa ga rastopite u kampariju, a zatim umešajte u smesu sa sirom. Umešajte i šlag i pomorandže. Stavite na koru, pa tortu ostavite u frižideru oko četiri sata.

4. Na tortu stavite mandarine očišćene i podeljene na kriške. Preko pospite aromatizovanim šećerom.