1. Uključiti rernu na 180C


Sastojci:

6 jaja
1 čaša od jogurta šećera
3 kašike brašna
1 vanilin šećer
50 g sitno iseckanih smokvi
muskatni oraščić
2 kašike prezli
1 kašika kakaoa
2 kašike prepečenih i samlevenih lešnika
3 kašike brašna
3 pudinga
mleko za puding i 3 kašike šećera
200 g margarina
250 g šlag krema
sok od 1/2 limuna
2 banane

2. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dodati žumanca, brašno, šećer, vanilin šećer, prezle, malo muskatnog oraščića, kakao, lešnike. Lagano dobro izmešati.

3. Sipati u pleh ukoji ste prethohno obložili papirom za pečenje. Peći oko  20-25 min. Pečenu tortu istresti na poslužavnik da se hladi.

4. Skuvati puding po uputstvu i dobro ohladiti. Umutiti margarin i kad se puding ohladi izmešate ga sa pudingom da dobijete lepu glatku kremu.

5. Ohladjenu tortu presecite na pola i na donju koru nanesite polovinom kreme, na to poslažite seckane banane na kolutiće, poprskajte sa pola limuna da ne pocrne pa premažite ostatkom kreme.

6. Poklopite drugom polovinom presečene torte. Umutite šlag i ukrasite. Ohladite dobro i sladite se.

Izvor: Kod bake u gostima