Napravite čokoladnu tortu brzo i jednostavno bez velikog nereda u kuhinji. Potrebna vam je samo jedna posuda u kojoj ćete pomešati sastojke. Zatim ih samo izlijte u pleh za pečenje, a kad je gotovo premažete pavlakom. Brzo je gotova, samo treba da sačekate da se ohladi.

  • Sastojci:
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja šećera
  • prstohvat soli
  • 1 šolja kefira
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g putera
  • 1 jaje
  • 3 kašike kakoa
  • 1 šolja pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, griz, šećer, vanilin šečer, prstohvat soli, kakao i griz. Potom dodajte jaje i istopljen puter, zatim kefir i sodu bikarbonu. Dobro promešajte da dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite  na 180 stepeni pola sata. Nožem uklonite vrh torte tako da ostane ravna površina za mazanje pavlake. Pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu i premažite preko torte. Odozgo pospite mrvicama od onog dela koji ste odsekli. Stavite u frižider na pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE