Poslastice kojima niko ne može da odoli su svakako čokoladne tortei kolači, a dodatni plus je ako se lako pripremaju. Čokoladna torta sa keksom je jedna od najlakših i najukusnijih poslastica, a cela čokolada na vrhu je čini neuporedivo boljom od drugih. Isprobajte ovaj recept, a odlično je posluženje na novogodišnjoj trpezi. 

  • Sastojci:
  • 4 jajeta 
  • 90 g šećera
  • 60 g brašna
  • 15 g kukuruznog skroba
  • 40 g kakaoa
  • 40 ml ulja
  • 70 g keksa
  • 100-200 g čokolade po izboru

Priprema:
Jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, skrob i kakao. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte ulje i promešajte. Na kraju dodajte keks koji ste izdrobili i promešajte. Sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom i koji ste malo nauljili. Sipajte smesu, poravnajte i pecite na 170°C oko 35 minuta. Izvadite, preko stavite celu čokoladu i vratite u rernu koja je vrela, ali koju ste isključili na još 5-10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE