Poslastice kojima niko ne može da odoli su svakako čokoladne tortei kolači, a dodatni plus je ako se lako pripremaju. Čokoladna torta sa keksom je jedna od najlakših i najukusnijih poslastica, a cela čokolada na vrhu je čini neuporedivo boljom od drugih. Isprobajte ovaj recept, a odlično je posluženje na novogodišnjoj trpezi.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 90 g šećera
- 60 g brašna
- 15 g kukuruznog skroba
- 40 g kakaoa
- 40 ml ulja
- 70 g keksa
- 100-200 g čokolade po izboru
Priprema:
Jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, skrob i kakao. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte ulje i promešajte. Na kraju dodajte keks koji ste izdrobili i promešajte. Sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom i koji ste malo nauljili. Sipajte smesu, poravnajte i pecite na 170°C oko 35 minuta. Izvadite, preko stavite celu čokoladu i vratite u rernu koja je vrela, ali koju ste isključili na još 5-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem