U nastavku pročitajte recept za izuzetno dekorativan kolač preliven čokoladom. Neverovatno lako se pravi, a svi će misliti da ste proveli sate i sate pripremajući ga. Super je da ga poslužite za slavu ili praznike.
- Sastojci:
- 200 ml mleka
- 330 g brašna
- 100 ml ulja
- 200 g šećera
- 3 jajeta
- 14 g praška za pecivo
- 1 kašičica arome vanile
- 50 g mleka u prahu
- 50 g kakao praha
- Glazura:
- 60 g kakao praha
- 100 g šećera
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 1/3 kašičice soli
- 250 ml mleka
- 1 kašika putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U činiji pomešajte jaja, šećer i ulje, dodajte brašno i prašak za pecivo pa mleko. Testo podeliti na 2 dela i u prvi dodati mleko u prahu, a u drugi kakao prah. Sipajte smese jednu po jednu u pleh, napravite šablon i pecite na 180°C 40 minuta.
Za glazuru u tiganju pomešati sve suve sastojke, dodati mleko i staviti na tihu vatru, kuvati dok ne počne da se zgušnjava pa dodati ekstrakt vanile i puter, i sipati na kolač.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem