U nastavku pročitajte recept za izuzetno dekorativan kolač preliven čokoladom. Neverovatno lako se pravi, a svi će misliti da ste proveli sate i sate pripremajući ga. Super je da ga poslužite za slavu ili praznike.
- Sastojci:
- 200 ml mleka
- 330 g brašna
- 100 ml ulja
- 200 g šećera
- 3 jajeta
- 14 g praška za pecivo
- 1 kašičica arome vanile
- 50 g mleka u prahu
- 50 g kakao praha
- Glazura:
- 60 g kakao praha
- 100 g šećera
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 1/3 kašičice soli
- 250 ml mleka
- 1 kašika putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U činiji pomešajte jaja, šećer i ulje, dodajte brašno i prašak za pecivo pa mleko. Testo podeliti na 2 dela i u prvi dodati mleko u prahu, a u drugi kakao prah. Sipajte smese jednu po jednu u pleh, napravite šablon i pecite na 180°C 40 minuta.
Za glazuru u tiganju pomešati sve suve sastojke, dodati mleko i staviti na tihu vatru, kuvati dok ne počne da se zgušnjava pa dodati ekstrakt vanile i puter, i sipati na kolač.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus