U nastavku pročitajte recept za izuzetno dekorativan kolač preliven čokoladom. Neverovatno lako se pravi, a svi će misliti da ste proveli sate i sate pripremajući ga. Super je da ga poslužite za slavu ili praznike.

  • Sastojci:
  • 200 ml  mleka
  • 330 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 3 jajeta
  • 14 g praška za pecivo
  • 1 kašičica arome vanile
  • 50 g mleka u prahu
  • 50 g kakao praha
  • Glazura:
  • 60 g kakao praha
  • 100 g šećera
  • 2 kašičice kukuruznog brašna
  • 1/3 kašičice soli
  • 250 ml mleka
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U činiji pomešajte jaja, šećer i ulje, dodajte brašno i prašak za pecivo pa mleko. Testo podeliti na 2 dela i u prvi dodati mleko u prahu, a u drugi kakao prah. Sipajte smese jednu po jednu u pleh, napravite šablon i pecite na 180°C 40 minuta.
Za glazuru u tiganju pomešati sve suve sastojke, dodati mleko i staviti na tihu vatru, kuvati dok ne počne da se zgušnjava pa dodati ekstrakt vanile i puter, i sipati na kolač.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE