Kiflice sa makom su manje poznato pecivo od štrudle, ali bez svake sumnje su istog kvaliteta. Šta god da više volite nećete pogrešiti u izboru, jer je testo mekano i puno maka. U nastavku pogledajte recept za slatko pecivo kom ćete se uvek rado vraćati.
- Sastojci:
- 200-300 g brašna
- 100 g mljevenog maka
- 60-80 g šećera u prahu
- 200 g putera
- 1 žumance
Priprema:
Mleveni mak pomešajte sa brašnom i šećerom u prahu. Izrendajte hladan puter, dodajte žumance i zamesite testo. Formirajte valjak i ostavite u frižideru na sat vremena. Testo zatim razvucite, isecite na trouglove i urolajte u kiflice. Pospite makom i šećerom, složite na pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni 10 ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus