Kiflice sa makom su manje poznato pecivo od štrudle, ali bez svake sumnje su istog kvaliteta. Šta god da više volite nećete pogrešiti u izboru, jer je testo mekano i puno maka. U nastavku pogledajte recept za slatko pecivo kom ćete se uvek rado vraćati.

  • Sastojci:
  • 200-300 g brašna
  • 100 g mljevenog maka
  • 60-80 g šećera u prahu
  • 200 g putera
  • 1 žumance

Priprema:

Mleveni mak pomešajte sa brašnom i šećerom u prahu. Izrendajte hladan puter, dodajte žumance i zamesite testo. Formirajte valjak i ostavite u frižideru na sat vremena. Testo zatim razvucite, isecite na trouglove i urolajte u kiflice. Pospite makom i šećerom, složite na pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni 10 ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE