Princes krofne su francuska poslastica koja je poznata u celom svetu.Postoji i torta koja se pravi isto kao i kolač, od kuvanog testa i poslastičarskog žutog fila. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za predivnu tortu koji je mnogo lakši nego originalni.Nema mešenja testa, jer se koristi lisnato, a umesto da kuvate fil sa jajima, napravite brzinski puding. Jednostavno je, a odlično za sve prilike. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 250 g lisntatog testa 
  • 20 ml vode 
  • Za fil: 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 1 l mleka 
  • 100 g šećera
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 250 g lisnatog testa 
  • listići badema 
  • 10 g šećera u prahu 
  • 50 g domaćeg džema  

Priprema:
Pomoću velikog tanjira isecite lisnato testo u obliku kruga. Izbockajte čačkalicom, pa premažite vodom i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Puding pomešajte sa 200 ml mleka i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Preostale mleko stavite da se kuva, pa kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Dok se fil hladi, uzmite lisnato testo i opet pomoću tanjira isecite krug. Podelite ga na 6 jednakih trouglova, pa poređajte sa razmakom na pleh obložen pek papirom. Premažite vodom i pecite na 180°C oko 20 minuta. Ohlađeni puding umutite, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite. Sipajte fil preko ispečenog lisntatog testa (u komadu). Preko poređajte trouglove od testa, a po ivici zalepite listiće badema. Stavite u frižder sat vremena, pa ukrasite džemom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE