Ako volite da pravite poslastice, pogotovo voćne pite, onda je ovo pravi recept za vas. Isprobajte pitu sa višnjama koja se ređa slično kao gibanica. Ukusna je, a recept je poslala naša čitateljka Marijana. Nije teška za prirpemu, ređaju se kore, voćno punjnje i fil od belanaca. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 500 g kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 350 ml jogurta
  • 8-9 kašika šećera
  • 5-6 kašika voćnog punjenja po izboru (višnje)

Priprema:
Belanca umutite u čvrst šne uz dodavanje šećera. Postepeno dodajte žumanca uz mućenje, pa na kraju umešajte jogurt i ulje koje ste prethodno sjedinili. Stavite jednu koru na dno pleha, premažite je filom od jogurta, pa preko rasporedite 3-4 blago zgužvane kore, zavisno od veličine pleha. Premažite ih filom od jogurta, pa ponovite postupak, ali u suprotnom smeru ređanja kora. Opet premažite filom, zgužvajte dve kore, pa ih premažite voćnim punjenjem. Ponavljajte sa preostalim filom i korama. Završite filom. Pecite prvo 5 minuta na 200°C, a zatim još 35-40 minuta na 180°C. Ostavite da se ohladi, pa pospite prah šećerom.

Recept poslala Marijana Petrović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE