Sasvim sigurno, koh je jedna od torti (ili kolača) koje se najlakše pripremaju, gotovo može dete da ga "smućka", a spada u najomiljenije slatkiše. Jeftin je, suštinski su vam potrebni samo griz i mleko, a kasnije su se razvile brojne, "raskošnije" verzije koha... Ako niste do sada, obavezno probajte i ovu varijantu sa orasima - neverovatno je ukusna!
- Sastojci:
- Za testo:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike griza
- 4 kašike oštrog brašna
- 4 kašike oraha
- Za preliv:
- 8 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 2-3 kašike šećera
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni Celzijusovih. Kalup premazati uljem i posuti brašnom. U dubljoj posudi umutiti jaja sa šećerom da se dobije penasta smesa. Dodati griz, brašno i sve lepo sjediniti. Odvojiti četvrtinu smese i u nju dodati mlevene orahe. U kalup sipati prvo žuti deo a onda prošarati smesom sa orasima. Staviti da se peče oko pola sata, proveritičačkalicom.
Dok se koh peče pripremiti mlečni preliv. Mleko zasladite po ukusu i dodajte vanilin šećer. Stavite na ringlu da prokuva. Ostaviti sa strane dok se koh ne ispeče. Pečen koh izvaditi iz rerne i preliti mlekom.Ostavite da odstoji da se kolač dobro natopi mlekom. Ohladiti.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus