Torta sa slatkom pavlakom od 6 sastojaka je zaista skriveni dragulj starinskih recepata. Umesto putera i ulja, u testo se umuti slatka pavlaka. Isprobajte i kremastu kokos tortu, lagana je i penasta. Za tortu sa šlagom od 6 sastojaka treba vam manje od sat vremena za pripremu. S obzirom da je torta vrlo bazična, možete da eksperimentišete sa ukrašavanjem, dodacima za preko torte i da je kombinujete sa voćem ili čokoladom. Evo kako se pravi brza torta sa slatkom pavlakom, od 6 sastojaka:
Sastojci:
- 2 velika jajeta na sobnoj temperaturi
- 1 šolja šećera
- 1 šolja slatke pavlake
- 1 ½ šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile videti
Recept za brzu tortu od 6 sastojaka:
Izmiksirajte šećer i jaja:
Za brzu tortu od 6 sastojaka, prvo zagrejte rernu na 180 ° C. Ubacite šećer i jaja u veliku posudu. Mutite mikserom 3 minuta na srednjoj brzini.
Umutite slatku pavlaku u smesu:
U smesu sipajte slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Mutite 1 minut. Prosejte brašno za brzu tortu i mešajte lopaticom dok se sve ne sjedini.
Pecite u rerni i nakon toga uživajte u torti:
Sipajte testo u podmazan i obložen kalup za pečenje. Pecite 35 minuta i dok čačkalica umetnut u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite u tepsiji 10 minuta pre nego što je prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Ukrasite tortu po želji. Uživajte u brzoj torti sa slatkom pavlakom, od samo 6 sastojaka!
Saznajte TORTA OD BANANE I KEKSA ZA SRPSKU NOVU GODINU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus