Sastojci:

  • 4 kašike instant kafe
  • 20 ml mleka
  • 3 kašike kondezovanog mleka
  • 400 ml slatke pavlake

Za ganaš:

  • 2 kašike instant kafe
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike vruće vode

Priprema:

Brža od klasičnih torti, laganija od bilo kog kolača – ova torta sa kafom je desert koji se sprema za 10 minuta i oduševi svakog ljubitelja kafe. Nema jaja, nema želatina ni pečenja – samo nekoliko osnovnih sastojka i čista čarolija.

Savet:

Ako želite dodatnu teksturu, možete dodati sloj izmrvljenog keksa na dno pre sipanja fila– dobićete mini podlogu kao kod čizkejka.

U maloj posudi pomešajte 4 kašike instant kafe sa 20 ml mleka i 3 kašike kondezovanog mleka. Dobro izmešajte da se kafa rastvori i dobijete aromatičnu bazu. U činiji umutite 400 ml šlaga do čvrstog stanja. Pa na kraju sve umešajte i sipajte u kalup sa odvojivim ivicama. Ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.

U drugoj činiji rastvorite 2 kašike instant kafe i 2 kašike šećera u 2 kašike vruće vode, pa umutite dok ne postane penasto. prelijte preko torte koju ste izvadili iz zamrzivača pa vratite na kratko da se ponovo stegne pre služenja.

Bonus video

00:32
Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Instagram/giallozafferano