Sastojci:

  • 80 g pšeničnog brašna
  • 50 g kokosovog brašna
  • 150 g crne čokolade
  • 120 g putera
  • 120 g smeđeg šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 do 3 kašike mleka (po potrebi)

Za glazuru i dekoraciju:

  • 100 g crne čokolade
    2 do 3 kašike kokosovog brašna (ili rendanog kokosa)

Priprema:

Ovi brauniji sa kokosom su toliko mekani da se bukvalno tope u ustima. Spoj bogatog kakao ukusa i nežnog kokosa čini ih savršenim za svaki slatki predah – uz kafu, mleko ili samo kašiku sladoleda sa strane.

Savet:

Nemojte ih prepeći – čim čačkalica izađe s nekoliko vlažnih mrvica, izvadite iz rerne. Tako ostaju sočni i meki i narednih dana.

Uključite rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. Na pari ili na tihoj vatri otopite čokoladu i puter, a zatim ostavite da se smesa malo prohladi. Umutite jaja sa šećerom i vanilom dok ne dobijete penastu smesu.

Umešajte otopljenu čokoladu i pažljivo sjedinite sastojke. U drugoj činiji pomešajte pšenično i kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.

Suve sastojke dodajte u čokoladnu smesu. Ako primetite da je testo pregusto, dodajte malo mleka. Trebalo bi da bude gusto, ali mazivo. Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljeni pleh. Pecite oko 20 do 25 minuta. Rubovi bi trebalo da budu čvrsti, a sredina mekana. Kada se brauniji ohlade, otopite čokoladu za glazuru i premažite je preko kolača. Preko glazure pospite kokosovo brašno ili rendani kokos. Ostavite da se čokolada stegne, a zatim secite na kocke.

Bonus video

00:51
Brauni sa koricom od oraha Izvor: Instagram/slatkadomacica