Sastojci:
Za krem:
- 250 g maskarponea
- 4 kašičice vanilin šećera ili 1 kašičica ekstrakta vanile
- 350 ml umućenog šlaga
- 100 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 30 g sušenog kokosa
Ostalo:
- Piškote
- 250 ml kokosovog mleka (za umakanje piškota)
Za ukrašavanje:
- Sušeni kokos
- Rafaelo kuglice (prepolovljene)
- Malo seckanih lešnika ili badema (po želji)
Priprema:
Ovaj lagani kolač bez pečenja pravi je spas kad su vrućine ili kad vam zatreba nešto brzo i osvežavajuće. Kombinacija kokosa, maskarponea i kokosovog mleka daje bogat, kremast ukus, a svežina iz frižidera čini ga idealnim za kraj svakog obroka.
Umutite maskarpone sa vanilin šećerom ili ekstraktom vanile. Dodajte kondenzovano mleko i sušeni kokos, pa sve lagano sjedinite. Na kraju umešajte umućen šlag i lagano promešajte da masa ostane vazdušasta.
Piškote kratko umočite u kokosovo mleko i poređajte na dno kalupa. Preko nanesite polovinu fila, poravnajte, pa stavite novi sloj umočenih piškota. Završite ostatkom fila i sve lepo poravnajte. Pospite sušenim kokosom i dekorišite polovinama rafaelo kuglica i seckanim lešnicima ili bademima.
Ostavite kolač u frižideru najmanje 4 sata (idealno preko noći) da se lepo stegne.
Bonus video
