Sastojci:

Za krem:

  • 250 g maskarponea 
  • 4 kašičice vanilin šećera ili 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 350 ml umućenog šlaga 
  • 100 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 30 g sušenog kokosa

Ostalo:

  • Piškote 
  • 250 ml kokosovog mleka (za umakanje piškota)

Za ukrašavanje:

  • Sušeni kokos
  • Rafaelo kuglice (prepolovljene)
  • Malo seckanih lešnika ili badema (po želji)

Priprema:

Ovaj lagani kolač bez pečenja pravi je spas kad su vrućine ili kad vam zatreba nešto brzo i osvežavajuće. Kombinacija kokosa, maskarponea i kokosovog mleka daje bogat, kremast ukus, a svežina iz frižidera čini ga idealnim za kraj svakog obroka.

Savet:

Ako volite još izraženiji ukus kokosa, dodajte u fil kašičicu kokosovog likera ili kokosovog ekstrakta.

Umutite maskarpone sa vanilin šećerom ili ekstraktom vanile. Dodajte kondenzovano mleko i sušeni kokos, pa sve lagano sjedinite. Na kraju umešajte umućen šlag i lagano promešajte da masa ostane vazdušasta.

Piškote kratko umočite u kokosovo mleko i poređajte na dno kalupa. Preko nanesite polovinu fila, poravnajte, pa stavite novi sloj umočenih piškota. Završite ostatkom fila i sve lepo poravnajte. Pospite sušenim kokosom i dekorišite polovinama rafaelo kuglica i seckanim lešnicima ili bademima.

Ostavite kolač u frižideru najmanje 4 sata (idealno preko noći) da se lepo stegne.

Bonus video

00:17
Lažne ledene kocke  Izvor: Instagram/pratikyemek.tarifleri